Ağrı Haber

HTC 10'un Android 7.0 Nougat güncellemesi belli oldu ? HTC için güncelleme tarihi açıklandı ?

Teknoloji

Google'ın mobil işletim sistemi Android'in yeni versiyonu 7.0 Nougat, geride bıraktığımız aylarda bazı Nexus telefon modellerine ve Android One projesi dahilinde üretilen akıllı telefonlara gelmeye başlamıştı.

 Bildiğimiz üzere Google Pixel ve LG V20'de Android 7.0 ile piyasaya çıkan ilk akıllı telefonlar arasında yer alıyor.

Fakat Samsung, LG, HTC ve Sony gibi ana akım markaların kullanıcıları hala güncelleme bekliyor. Bu markaların güncelleme tarihine ilişkin henüz net bir bilgi yok fakat HTC kullanıcılarının yüzü çok yakında gülecek gibi duruyor.

Tayvanlı teknoloji üreticisi hakkında tutarlı sızıntı bilgileriyle bilinen @LlabTooFer isimli Twitter hesabı, Avrupa'daki kullanılan HTC 10'ların kasım ayı sonunda güncelleme alacağı bilgisini sızdırdı.
Söz konusu açıklamaya göre HTC 10'a iki hafta içerisinde Android 7.0 Nougat güncellemesi gelmesi bekleniyor. Android güncellemelerinde yaşanan gecikmeleri düşündüğümüzde, en kötü ihtimalle 1 ay içinde HTC 10 kullanıcılarının yeni güncellemeyi alacağını söyleyebiliriz.

Tabii söz konusu Android güncellemesi olunca, her türlü sorun çıkabiliyor. Örneğin Apple mobil işletim sistemi iOS'a güncelleme yaptığı zaman, tüm cihazlarına eşzamanlı bir şekilde yeni güncelleme gidiyor. Fakat Android'de durum farklı. Yazılımcı ve üretici farklı olduğu için, markalar arası güncelleme tarihi haliyle değişiyor.

Bu meseleyi şöyle düşünebiliriz; yazılımı geliştiren Google, Android'in yeni versiyonunu diğer şirketlere (Samsung, LG, Sony, HTC vs.) mobil cihazlara uygulamaları için gönderiyor. Tabii her üreticinin ara yüzü ve sistem özellikleri farklı olduğu için, bu güncelleme kendi cihazlarına uyarlanıyor. Bu da haliyle belli bir süre gerektiriyor. İşte bu nedenle markaların güncelleme tarihi birbirini tutmuyor.

Söz konusu durumdan ötürü Google'ın da rahatsız olduğu ve güncellemeyi geç dağıtan şirketlere ceza kesileceği açıklanmıştı.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.