Ağrı Haber

Samsung'un Çinli yöneticileri diz çökerek özür diledi ! S8 Süprizide Verildi ?

Teknoloji

Son yıllarda ürettiği başarılı mobil cihazlarla adından söz ettiren Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yaklaşık 3 aydır Note 7 yüzünden bir hayli sıkıntı yaşıyor. Şirket hem maddi hem de manevi anlamda büyük zarar gördü...

Hatırlayacağımız üzere Samsung'un mobil departmanındaki bir numaralı isim Dong-jin Koh, müşterilerini hayal kırıklığına uğrattığı için kameralar karşısında özür dilemiş, Note 7'nin üretiminin durdurulduğunu açıklamıştı.

Sonrasında dünya çapında Note 7 için değişim programı başlatıldı. Ülkemizde de devam eden program 11 Kasım'da sona erecek.

Koh'un yaptığı hareketin bir benzeri bu kez Çin'de yaşandı.

Ülkede düzenlenen bir etkinlikte Samsung'un Çin ofisi yöneticileri, yerel bayi sahipleri ve kullanıcılar bir araya geldi. Kullanıcıların baskısına dayanamayan yöneticiler, Note 7 fiyaskosu için sahnede diz çöktü ve bir kez daha özür dilediler.

İşte Çinli yöneticiler de bu gelenekten dolayı ve kullanıcılarına duydukları saygı gereği sahnede diz çöktü. Fakat Çinli Samsung kullanıcıları için bu hareket, çok fazla önem arz etmiyor. Aksine birçok kişi, Samsung'un kültürel olan bu hareketi kendini affettirmek için suiistimal ettiği görüşünü savunuyor.

Çin'deki akıllı telefon pazar payı 2016 3. çeyreğinde sadece yüzde 6'lık dilimde yer alan Samsung'un işi bu saatten sonra çok daha zor gibi görünüyor.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.