Ağrı Haber

Yeni Virüs Dehşet Saçtı

Teknoloji

Teknoloji ve bilgi güvenliği uzmanları yaptığı açıklamada, Kovter Malware virüsünün bilgisayarlarda hızla yayıldığını ve kullanıcıların haberi olmadan bazı işlemler gerçekleştirdiğini ifade ederek uyarılarda bulundular.

Bu virüsün genellikle cinsel içerikli sitelerde daha aktif olduğu ve bu sitelere girildiğinde bilgisayarı kullananı farketirmeden bulaşıp, çeşitli işlemler yaptırdığını söylediler.

Bilgisayarınızda Kovter Malware virüsü bulaştığı zaman size farketirmeden şu işlemleri meydana getirmektedir: İnternete her girdiğinizde arka planda reklam tıklama ve reklam izleme seçenekleri çıkıyor. Farkına varmadan siz bir çok reklamı tıklıyorsunuz ve izliyorsunuz.

Teknoloji ve bilgi uzamanlarının ifadesine göre, virüsü bulaştıranların bu tıklama ve izleme üzerinden para kazandığını belirtti. Uzmanlar buna karşı şu önlemleri verdi; eğer bilgisayarınızda kendi kendine reklamlar açılıyor ve adres çubuğundaki uzantılar da farklılıklar beliriyorsa hemen bir bilgisayar uzmanına danışın ve bilgisayarınızın virüsten temizlenmesini sağlayın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.