Üçüncü Seyyah Ulu Çınar İzinde Kafilesi Uğurlandı
Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmetşafi ERİM, 15 Nisan Spor Salonu önünden Adana, Diyarbakır ve Trabzon gezisine katılan 80 öğrenciyi uğurladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığının iki yıldır yürüttüğü Seyyah Ulu Çınar İzinde projesi kapsamında Ağrıdan üçüncü kafile Adana, Trabzon ve Diyarbakır illerine gönderildi.
İl müdürü Mehmetşafi ERİM, 140 kişilik kafile grubunu yolcu ederek, proje hakkında bilgi verdi. Gidilecek illerde 4 gün kalacak öğrenciler, yeni yerler görecekleri için heyecanlı olduklarını söyledi. Öğrenciler kendilerine bu imknı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmetşafi ERİM; Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında üçüncü kafilemizi uğurluyoruz. Burada, Seyyah kim? Ulu Çınar ne? Gezide ki amaç nedir? Bunları öğrenirseniz sizler için çok iyi olur.
Bu projeyi sadece bir gezi olarak görmeyin, siz bu programa turistik gezi gözü ile bakarsanız bakanlığımızın bütün emeği boşa gider. Bu projenin amacı yanı sıra tarihi ve kültürel yerlerimizi tanımanızdır. Sizler Seyyahlar olarak Osmanlının izini bulmaya ona ulaşmaya çalışmalısınız. Osmanlı İshak Paşa gibi, Selimiye gibi eserleri nasıl ortaya koymuş onu araştırmasını yapmalısınız. Sonra kendinizi sorgulamanız lazım biz ileride miyiz geride miyiz, hep beraber bu gezileri iyi değerlendirerek ortaya koymalıyız ki, Seyyah Ulu Çınar İzinde projesi maksadına ulaşmış olsun.
Değerli gençler, kendi benliğine sahip çıkmayan, kültürünü yaşamayan bir toplum yok olmaya mahkûmdur. Bu geziler sayesinde göreceğiniz tarihi eserler hakkında iyi bilgiler toplamanızı istiyoruz. Size rehberlik edecek olan Gençlik Liderlerinizin sözünden çıkmamanızı tavsiye ederken gezide dikkatli olmanızı istiyoruz dedi.