Ağrı Haber

Akdamar Adası çiçekleriyle büyülüyor

Gündem

Van'ın en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olan Akdamar Adası, ilkbahar mevsiminde çiçek açan badem ağaçlarıyla ziyaretçilerine eşsiz bir görsel şölen sunuyor- Van Gölü'nün mavi suları, Artos Dağı'nın henüz erimemiş karları ve badem ağaçlarını

VAN - Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Akdamar Adası ve üzerindeki Ermeni kilisesi, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle farklı bir güzelliğe büründü.

Kış aylarında bembeyaz kar örtüsü altında bulunan Akdamar Adası, ilkbahar döneminde Van Gölü'nün ve gökyüzünün eşsiz maviliğiyle ziyaretçilerin hafızasında yer ediniyor. Ada üzerinde bulunan badem ağaçlarının ilkbahar mevsiminde çiçek açmasıyla ortaya çıkan güzellik, ziyaretçilere adeta görsel şölen sunuyor. 

Van Gölü'nün mavi suları, Artos Dağı'nın henüz erimemiş karları ve badem ağaçlarının rengarenk çiçekleriyle bütünleşen Akdamar Adası ve üzerindeki Ermeni kilisesi, özellikle fotoğraf meraklılarının ilgisini çekiyor.

Eşsiz güzelliği ölümsüzleştirmek için adayı ziyaret eden fotoğrafçılar, adadaki tarihi ve doğal güzellikleri fotoğraf karelerine yansıtarak ölümsüzleştiriyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.