Ağrı Haber

Fırat Üniversitesine proje desteği

Gündem

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Ergin Taşkan’ın yürütücülüğünü yaptığı bilimsel proje, TÜBİTAK ve Fas Ulusal Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezince (CNRST) desteğe layık görüldü.

ELAZIĞ (AA) - Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Ergin Taşkan’ın yürütücülüğünü yaptığı bilimsel proje, TÜBİTAK ve Fas Ulusal Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Merkezince (CNRST) desteğe layık görüldü.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK ile CNRST arasındaki iş birliğiyle yapılan proje çağrısı kapsamında, Taşkan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Studies of The Biofilm Characteristics of Exoelectrogenic Bacteria on The Novel Electrode Materials for Microbial Fuel Cell” isimli proje, desteklenmeye hak görüldü.

Proje ortağı 2 ülke araştırmacıları, karşılıklı ziyaretler ve çalışmalarla bilgi alışverişinde bulunulacak.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, proje ekibinin genç bilim insanlarından oluşmasının FÜ adına gurur verici olduğunu belirterek, Taşkan’ı kutladı.

Demirdağ, üniversitede düzenlenen çok sayıdaki proje hazırlama etkinlikleri sayesinde bu örneklerin sayısında artış beklediğini kaydetti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.