Ağrı Haber

Kırsaldaki Öğrenciler Sinemayla Tanıştı

Gündem

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle YYÜ Öğrenci Konseyince yürütülen proje kapsamında, 8 ilçeden 300 ilk ve ortaokul öğrencisi,

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi "Çocuklarla Bir Gün" projesi kapsamında ilçelerden il merkezine getirdikleri 300 öğrenciye ilk defa sinemaya gitme sevinci yaşattı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle YYÜ Öğrenci Konseyince yürütülen proje kapsamında, 8 ilçeden 300 ilk ve ortaokul öğrencisi, sabah servislerle il merkezindeki bir alışveriş merkezine getirildi. Öğrenciler, burada kendileri için hazırlanan salonlarda film izledi. Daha sonra YYÜ Zeve Kampüsü'nde yemek yiyen öğrenciler, Van Kedievi'ni de gezdi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal yaptığı açıklamada, öğrenci konseyinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile güzel bir projeye imza attığını belirtti.

Çocuklarla filmi izlediğini ve onların sevinçlerini yakından görmenin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Battal, şöyle konuştu:

"Onlar için farklı bir ortam oluştu. Üniversitemizdeki öğrencilerimizin bu duyarlı davranışı bizi çok sevindirdi. Öğrencilerimizin başka bir organizasyonu daha vardı. Köylere kırtasiye yardımı yaptılar. Konsey başkanımız, yardımcıları ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Ciddi ve büyük organizasyonlar yapıyorlar. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Onlarla her zaman çok güzel organizasyonlar yapıyoruz. Öğrencilere kampüsü de gezdirecekler."

- "Bugün burada harika bir manzara var"

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin de projenin, hayatında hiç sinemaya gitmemiş, şehir kültürünü teneffüs etmemiş çocuklara yönelik hazırlandığı ifade etti.

Kırekin, "Projeyi görünce çocuklarımızın adına çok sevindik. Bugün burada harika bir manzara var. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amacımız sadece eğitim öğretim değil, çocuklarımızı şehir hayatına, kent kültürüne bir şekilde alıştırmak ve sinema ile televizyon arasındaki farkı ortaya koyabilmekti." dedi.

YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Fatih Oğhan da konsey olarak üniversitedeki öğrencilerden daha fazla lise, ortaokul ve ilkokulda eğitim gören kardeşlerinden sorumlu olduklarını belirtti.

Battal ve Kırekin'e destekleri dolayısıyla teşekkür eden Oğhan, daha iyi projeler yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Başkan Yardımcısı Adem Çelikdöver de projeyi, özellikle çocukların daha önce göremediği yerleri, yapamadığı etkinlikleri planlayarak hazırladıklarını anlattı. Çelikdöver, "Konseydeki arkadaşlarımızla bu projeyi hazırlarken çok etkilendik. Öğrenci konseyi ailesi olarak bu projeden gurur duyduk. Bu gururu bize yaşatan büyüklerimize, destek verenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah etkinliklerimizin sayısı daha da artacaktır. Kardeşlerimizin sevinçlerini gördükçe daha da çok seviniyor, daha çok hevesleniyoruz." şeklinde konuştu.

İlk defa sinemaya geldiklerini anlatan öğrenciler de projeyi hazırlayanlara teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.