Ağrı Haber

Van'da 7 Bin Ton Gübre Meralara Serpildi

Gündem

İpekyolu Belediyesince kırsal mahallelerde çevre kirliliğine neden olan 7 bin ton hayvan gübresi, verimliliği arttırmak amacıyla aşırı ve ağır otlatma sonucu tahrip olan meralara serpildi.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname kapsamında görevlendirme yapılan İpekyolu Belediyesince, kırsal mahallelerde çevre ve görüntü kirliliğine neden olan hayvan gübresi, verimliliği arttırmak amacıyla meralara serptildi.

İpekyolu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce merkezin yanı sıra kırsal bölgelerdeki mahallelerin de temizliği konusunda proje başlatıldı.

Yıllardır çevre kirliliğine neden olan ve yanlış istiflendiği için verimliliğini kaybeden 10 köydeki 7 bin ton gübre, aşırı ve zamansız otlatma nedeniyle tahrip olan meraları daha verimli hale getirmede kullanılacak.

Belediye ekipleri, kirliliğe neden olan atık gübreleri toplayarak, gübre dağıtma makinesiyle tarlalara ve meralara serpiyor.

Yüksek verim alınmasını hedefleyen ve köylerin tamamında yapılması planlanan proje kapsamında, şu ana kadar 10 köyde 7 bin ton gübre temizlenerek mera ve tarlalara serpildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.