Ağrı Haber

Van'da özel donanım gerektiren göz ameliyatı da yapılmaya başlandı

Gündem

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar,

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde görme tabakasındaki sorunların giderilmesine yönelik girişimsel bir yöntem olan "vitreoretinal cerrahi"nin de uygulanmaya başlandığı bildirildi. 

Merkezin Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tekin Yaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, kliniğin 20 yıldır Van ve çevre illere hizmet verdiğini anımsattı. 

Donanımlarını her geçen gün yenilediklerini anlatan Yaşar, tek eksikleri olarak gördükleri "vitreoretinal ameliyatı" da gerekli ekipmanı alarak yapmaya başladıklarını bildirdi. 

Önceleri bu hastaları il dışına sevk etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Yaşar, şu bilgileri aktardı:

"Üniversite kliniği olarak göz hastalıklarının tamamını, merkezde en üst teknoloji ve kaliteli malzemelerle gerçekleştiriyoruz. Son olarak buna vitreoretinal cerrahiyi de ekledik. Bu, gözün sinir tabakasını ilgilendiren retina tabakasının yırtılması, ayrışması ve maküler delik denen sarı noktada delik, göz içi kanaması, travma yaralanmalarından sonra gözün tekrar görmesi için yapılan özel bir ameliyat. Bu pahalı bir donanım gerektiriyor."

Merkezde katarakt, göz tansiyonu, şaşılık ameliyatlarının yanı sıra kornea nakli de yaptıklarını belirten Yaşar, son bir ayda 5 kornea nakli gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.