12 Mayıs 2016 Perşembe 21:43
Allgaeu-orient Dostluk Ve Barış Rallisi

Avrupa Birliği Bakanlığı himayesinde ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinin desteğiyle 11'incisi düzenlenen Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nde yer alan 200 araç ile yaklaşık 400 kişilik ekip, Ardahan'ın Çıldır ilçesine gelerek, Çıldır Gölü kıyısında konakladı.

Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi Organizasyon Üyesi Burhan Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiptekilerin Türkiye'nin güzelliğine şahit olduklarını söyledi.

Gezide en büyük etabın Türkiye olduğunu vurgulayan Uzun, "Neden Türkiye? Alman basınındaki Türkiye'yi değil, gerçek Türkiye'yi tanıtmak istiyoruz. Ayrıca bu bir hız rallisi değil. Yardım amaçlı bir organizasyon. Okullara gidiyoruz, çocuk yuvalarına gidiyoruz. Okullarda çeşitli yardımlar yapılacak. Örneğin bir grubumuzun elinde doktor malzemeleri var ve bir yere bağışlanacak." diye konuştu.

Uzun, bu yıl programda son durağın Ürdün olması gerekirken, bazı nedenlerden dolayı iptal edip, bu etabı Türkiye'de yaptıklarını kaydetti.

Organizasyonun 13 ülkeden insanların katılımıyla gerçekleştirildiği ve barışın simgelenmesini istediklerini dile getiren Uzun, "Almanya, Türkiye ve son olarak Tiflis'te güller ekildi. Barışı simgelemek için Çıldır Gölü'nün doğası muhteşem. Dağlarda hala kar var. Çünkü asıl amaç gerçek Türkiye'yi görmek. Bunu da gördüler. Örneğin bir kişinin bozulan arabası nedeniyle bir vatandaş onu evinde misafir ediyor. Bunu başka ülkede yaşayamazsınız. Bu anılarla birlikte Türkiye için elçi oluyorlar." şeklinde görüşlerini aktardı.

Burhan Uzun, bazı sıkıntılardan dolayı tüm ekibin yer almadığını belirterek, 200'e yakın araba ile 400'ü aşkın katılımcının olduğunu bildirdi.

Rallinin bu yıl son durağının, Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan olacağını ifade eden Uzun, ralliye katılan tüm araçların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına hibe edileceğini sözlerine ekledi.

Gürcistan'dan Türkgözü ile Aktaş sınır kapılarını kullanarak Türkiye'ye giriş yapan Allgaue-Orient Dostluk ve Barış Rallisi ekipleri, yarın Kars üzerinden Ağrı'ya geçecek.

Son Güncelleme: 14.05.2016 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.