07 Ağustos 2015 Cuma 20:29
Ardahan'da '3. Rahvan At Yarışları'

Ardahan'da 7 ilden yaklaşık 60 atın katıldığı "3. Rahvan At Yarışları" renkli görüntülere sahne oldu.

Ardahan-Artvin karayolunun Sulakyurt Köyü mevkisindeki yarışmayı, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, diğer ilgililer ve vatandaşlar izledi.

Vali Ahmet Deniz, aşıklar söyleşisinin ardından yaptığı konuşmada, at binmenin bir gelenek olduğunu belirterek, "Orta Asya'dan Viyana kapılarına kadar at sırtında gitmiş bir milletin torunlarıyız. At, bu nedenle en önemli değerlerimizden bir tanesidir. Bunu sevmemek mümkün değil. Yıllardır ata binmek bir hayaldi benim için. Bunu da Ardahan'da öğrenmek nasip oldu. Bir milleti millet yapan bu ve benzeri değerlerine, geleneklerine sahip çıkmaktır" diye konuştu. 

Başkan Köksoy da "Rahvan at" kültürünü Ardahan'da yaşatmak için bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Bu kültürümüze ve etkinliğimize vatandaşımız ilgi duyuyor. Vatandaşın ilgi duyduğu bu geleneği sürdürmek istiyoruz. Bu geçmişten gelen bir kültürdür. Unutulan veya unutulmaya yüz tutan sporu yaşatmanın, harekete geçirmenin zamanıdır. Bizde bunun gayretini gösteriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan ve renkli görüntüler ortaya çıkan at yarışlarında, katılanlar derece almak için kıyasıya mücadele etti.  

Yarışmada, 'Baş at' kategorisinde Murat Arabul, 'Büyük Orta', 'Üçlü Tay' ve 'Dörtlü Tay' kategorisinde Atilla Özgen, 'Küçük Orta' kategorisinde Yener Koçoğlu ve 'Baş Atlı' kategorisinde ise Engin Apaydın atıyla birinciliği kazandı.

Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Son Güncelleme: 07.08.2015 20:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.