07 Ocak 2016 Perşembe 16:02
Ardahan'da Köye İnen Kurt Sürüsü korku saçtı

Ardahan'ın Çıldır İlçesine bağlı Meryem köyü sakinlerini kurt korkusu sardı.

Bölgede yaşanan ağır kış koşullarıyla doğada yiyecek bulmakta zorlanan bir kurt sürüsünün, gündüz saatlerinde dahi Ardahan'ın Meryem köyüne inmesi, köylülerde tedirginliğe yol açtı. 

Köy sakinlerinden Celal Karataş,kurtların ilk kez köyün içinde dolaşmaya başladığını gördüğünü belirterek, bundan dolayı korkmaya başladıklarını söyledi.

Kurt sürüsünün gece gündüz köylerine indiğini, en çok da köpeklerine ve hayvanlarına zarar gelmesinden korktuklarını ifade eden Karataş, bu nedenle özellikle akşamları dışarıda bir şey bırakmamaya, normalde güvenlik için dışarıda tuttukları köpeklerini de içeri almaya başladıklarını söyledi. 

Feridun Yılmaz da kurt korkusuyla köpeklerini dışarıda bırakamadıklarını die getirerek, "Tüm köyü kurt korkusu sardı. Geçen gün 6 kurt birden gördüm. Sabah saatlerinde bile görmek mümkün artık. Köyde köpek sayısı az. Birazda bundan dolayı cesaret edip köye geliyorlar" dedi. 

Son Güncelleme: 07.01.2016 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.