11 Temmuz 2015 Cumartesi 23:20
'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri'

ARDAHAN  - Ardahan'ın Damal ilçesinde düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" kapsamında gerçekleştirilen yarışmada, "en güzel buzağı" ve "en verimli inek" seçildi.

Belediye tarafından düzenlenen şenlik kapsamında, Damal Hayvan Pazarında "Buzağı Güzellik Yarışması" yapıldı. 20 buzağı ile 5 inek, boy-kilo, verim ve sağlık açısından değerlendirmeye alındı.

Jürinin değerlendirmesinde, erkek kategorisinde Denizer Başakçı'ya, dişi kategorisinde de Mehmet Karadeve'ye ait buzağı birinci oldu. Yener Paşacan'ın büyükbaş hayvanı ise "en verimli inek" seçildi.

Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenliğin en verimli şekilde geçmesini amaçladıklarını söyledi.

"Buzağı Güzellik Yarışması" hakkında bilgi veren Önal, "Böyle bir etkinliğin şenliğe katkı sunacağını düşündük. Hayvancılığın geleceği adına çok güzel bir etkinlik oldu. İnsanımızı bu ve benzeri etkinliklerle teşvik edeceğiz" diye konuştu.

Veteriner hekim Murat Dalanbay da teşvik amaçlı bir yarışma gerçekleştirdiklerini belirtti.

Suni tohumlamadan doğan buzağıların sergilendiğini dile getiren Dalanbay, "Vatandaşı bu ırklara yöneltmek, daha iyi hayvancılık yapmak üzere böyle bir etkinlik yaptık" dedi.

Son Güncelleme: 11.07.2015 23:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.