29 Ocak 2018 Pazartesi 15:03
Bingöl’de 155 ton tıbbi atık toplandı

Bingöl Belediyesi, 2017 yılında sağlık kuruluşlarından 155 ton tıbbi atık toplayarak bertaraf etti.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 2017 yılı içerisinde merkez ve ilçelerdeki sağlık kuruluşlarından 155 ton tıbbi atık toplandığını belirtti.

Toplanan atıkların, Binçevbir tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılan tıbbi atık sterilizasyon tesisinde bertaraf edildiğini ifade eden Barakazi, çevre ve insan sağlığına verilecek tehditlerin de ortadan kaldırıldığını kaydetti.

Başkan Barakazi açıklamasında," Çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla tıbbi atıkların çevreye ve insan sağlığına vermiş olduğu zararları ortadan kaldırmak için yaptığımız çalışmalar sonucunda 2017 yılı içerisinde toplam 155 ton tıbbi atık toplandı. Bu atıklar tesisimizde düzenli bir şekilde bertaraf edildi.Bingöl’de toplanan tıbbi atıklar Erzurum’a götürülerek orada sterilize bertaraf işlemine tabi tutuluyordu. Tıbbi atıkların Erzurum’a götürülmesi yerine böyle bir tesisin şehrimize kazandırılması için önceki yıllarda girişimlerde bulunduk ve tesisi ihale ettik. Tesisin yapımı tamamlandı. Tıbbi atıkların sterilizasyonu tesis işletmeciliğini 10 yıl boyunca yap-işlet-devret modeliyle yürütülecek" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.