15 Nisan 2015 Çarşamba 16:07
'2. Geleneksel Bahar ve Çocuk Şenlikleri'

BİTLİS  - Hizan Kaymakamlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasına denk gelen 18-19 Nisan tarihlerinde  "2. Geleneksel Bahar ve Çocuk Şenlikleri" düzenleyecek.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Hizan Kaymakamı Sedat İnci, iki gün sürecek etkinliklerin ücretsiz olacağını belirtti.

Mustafa Özarslan, Grup Tillo ile dengbejlerin konser vereceği etkinliklerde, toplu sünnet, kermes, illüzyon gösterimleri de yer alacağını aktaran İnci, "Hizan nüfusunun yüzde 70'i çocuk ve gençler oluşmasına rağmen, bu kitleye yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler yok denecek kadar azdır. Genç ve çocuklara yönelik bahar şenlikleri, gençlerin ve çocukların sosyal yönden hem eğlenmelerini sağlayacak hem de sosyal açıdan iyi birer olarak yetişmelerine katkı sağlayacaktır" dedi. 

Şenliklerde maddi durumu yetersiz olan ailelerin 200 çocuğunu ücretsiz sünnet ettireceklerini ifade eden İnci, "Geçen yıl maddi durumu yetersiz, öksüz ve yetim 100 çocuğu sünnet ettirdik. Hayatlarında bir defa yaşayacakları bu heyecanı gönüllerince yaşamaları için çocuklara sünnet elbisesi giydirdik. Bu yıl ise hedefimizi bir adım daha yükselterek 200 çocuğu sünnet ettireceğiz" diye konuştu.

Şenliklerin 18 Nisan Cumartesi günü saat 12.00'de kortej yürüyüşüyle başlayacağını belirten İnci, çeşitli etkinliklerle devam edecek programa vatandaşları davet etti.

Son Güncelleme: 15.04.2015 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.