17 Nisan 2015 Cuma 19:06
5. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı

BİTLİS - Hizan Kaymakamlığınca ilçede belirlenen 34 çiftçi, "5. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı"na katıldı.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaymakamlık olarak ilçedeki 34 çiftçiyi halen devam eden "5. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı"na gönderdiklerini söyledi.

Fuarda çiftçilerin, bilinçli tarım ve hayvancılık için teknik bilgiler alarak, alet ve ekipmanları tanıma fırsatı bulacağını ifade eden İnci, şöyle konuştu:

"Çiftçilerin bu tür organizasyonlara katılımını sağlayarak, onların modern çağın gereklerine göre tarımsal konularda bilinçlenmelerine katkıda bulunuyoruz. Çiftçilerimizin geçmişten gelen tarımsal üretim kültürlerinin yerine, yeni bilgi ve teknolojileri yerinde takip edebilecek. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Danacı'nın başkanlığında fuara tarım personellerini de gönderdik. Çiftçilerimizin modern tarım tekniklerini kullanarak, daha fazla gelir elde etmeleri için bu programlar çok önemli. İlerleyen dönemlerde daha fazla sayıda önder çiftçimizi fuar ve organizasyonlara göndermeyi planlıyoruz."

İnci, program kapsamında çiftçilerin, Akdamar Adası ve Van Kalesi'ni de gezeceğini sözlerine ekledi.

5. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı

5. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı

5. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı

Son Güncelleme: 17.04.2015 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.