08 Eylül 2015 Salı 18:25
Abdurrahman Gazi Türbesi ilgi görüyor

 Ahlat ilçesinde bulunan Abdurrahman Gazi Türbesi, ziyaretçi akınına uğruyor.

Türbe, özellikle hafta sonları aileleriyle stres atmak isteyen vatandaşların uğrak yeri oluyor.

Türbe girişinde açılan tezgahlarda, Ahlat el sanatlarıyla yapılan hediyelik eşyalar da satışa sunuluyor.

 İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, yaptığı açıklamada, ziyaretlerde aşırıya kaçılmaması ve türbelerde bulunan zatlardan yardım beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Türbeleri ziyaret ederken adaba uygun hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Akbaba, türbelerde yatan zatlara kurban adanmanın doğru olmadığını, İslam inancında kurbanın sadece Allah adına kesildiğini ifade etti.

Akbaba, "Türbeleri ve mezarlıkları ziyaret etmenin adapları vardır. Bu adaplara riayet etmek gerekiyor. Türbelerin etrafından dönmek, türbenin demirlerini öpmek ve türbelere çaput bağlamak İslam inancına aykırıdır. Türbeleri ziyaret ederken normal mezarlıklar ziyaret edildiği gibi selam verilerek girilip, Kur'an okunup dua edildikten sonra çıkılır" dedi.

Türbe ve çevresinin temiz tutulması gerektiğine de değinen Akbaba, mümkün mertebe türbe etrafında piknik yapılmamasını istedi.

Son Güncelleme: 08.09.2015 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.