01 Eylül 2015 Salı 19:15
Asılsız ihbarlar bezdirdi

Bitlis'te 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne yapılan asılsız ihbarlar, sağlık hizmetlerinin aksamasına yol açıyor.

İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi'ne günde yaklaşık 3 bin çağrı geldiği, bunlardan 2 bininin asılsız olduğu bildirildi.

Yapılan asılsız ihbarlar arasında "Benimle evlenir misiniz?", "Kedi ağaca çıktı", "Şebekem çekmiyor", "Aileme ulaşabilir misiniz?", "Mezarlıktan arıyorum, burada çok sayıda ölü var", "İneğim doğum yaptı, yetişin" diyenler yer alıyor.

112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Suna Cinoğlu, yaptığı açıklamada, il ve ilçelerde 10 istasyon ve 30 ambulansla hizmet verildiğini söyledi.

Komuta merkezine gelen aramaların yarısının asılsız olduğunu ifade eden Cinoğlu, gereksiz çağrıların acil servis ekibinin müdahale etmesi gereken gerçek vakalara ulaşmayı aksattığını anlattı.

Cinoğlu, şöyle devam etti:

"Merkez günlük yaklaşık 3 bin çağrı alıyor, bunlardan 2 bini asılsız ve gereksiz çağrılardır. Bütün bu asılsız ihbarlar personelimizin işini zorlaştırdığı gibi hizmetin adil, hızlı, güvenilir ve kesintisiz ilkesini sekteye uğratıyor. 24 saat ambulans hizmeti verirken, gereksiz ihbarlar en fazla karşılaştığımız sorunlardan biri. Acil müdahalelerde zaman çok önemli olduğundan asılsız ihbarlar zaman kaybına yol açıyor. Vatandaşlarımızın 112'yi sadece acil vakalarda aramalarını arzuluyoruz. Bu konuda bir türlü önlem alamıyoruz. Ayrıca 112'yi arayan kişiler ilginç tekliflerde bulunuyor."

Asılsız ihbarda bulunanlar hakkında cezai işlem yapılacağını sözlerine ekleyen Cinoğlu, "Gereksiz çağrılar böyle devam ederse, Valilik ve Sağlık Bakanlığı kanalıyla ceza uygulayacağız" diye konuştu.

112 Acil Servis çalışanı Deniz Çok da asılsız ihbarların işlerin aksamasına yol açtığını belirterek, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Son Güncelleme: 01.09.2015 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.