17 Aralık 2017 Pazar 16:16
Bitlis İHH 386 Yetimin Yüzünü Güldürdü

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (BİTLİS İHH) tarafından Tatvan ilçesinde yetim çocuklara yönelik "Yetim Giydirme" programı düzenlendi.

Bitlis İHH'nın Tatvan ilçesindeki dernek binasında düzenlenen programa Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Erdal Necip Yardım ve eşi Hatice Yardım, TatvanBelediye Başkanı Fettah Aksoy ve eşi Melek Aksoy ile çok sayıda davetli katıldı. Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan tarafından karşılanan Vali Ustaoğlu ve diğer davetliler, program vesilesiyle il genelindeki yetim çocuklarla bir araya geldi. Bir süre çocuklarla sohbet edip onlarla yakından ilgilenen Vali Ustaoğlu, daha sonra çocuklarla birlikte aynı sofrada yemek yedi. Bitlis İHH'nın çalışmaları ile ilgili Başkan Muzaffer Taşcan'dan bilgi alan Vali Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, yetim çocuklara oyuncak hediye etti.

Programda konuşan Vali Ustaoğlu, tarihten gelen paylaşımcılığımızın çok iyi sonuçlar verdiğini söyledi. Dünyanın hiçbir yerinde sosyal yardımlaşması ve vakıf faaliyetleri bu kadar güçlü başka bir ülke olmadığına dikkat çeken Ustaoğlu, "İHH başta olmak üzere bütün vakıflarımız; yoksulların, yetimlerin sesi oluyor. Sadece Müslümanlara yönelik değil, mazlumlara yönelik faaliyetler yürütüyorlar. Bu anlamda bu hizmette emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

Bitlis İHH'nın 2017 faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulunan Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan ise, "Gönüllü destekçilerimizin katkıları ile 2017 yılında da eğitim çalışmaları, nakdi ve ayni yardım faaliyetleri, yetim çalışmaları ve çeşitli sosyal aktivite çalışmaları yapılmıştır. Bu kapsamda Bitlis İHH olarak 2017 yılında desteklenen yetim aile sayımız 252, doğrudan desteklenen yetim çocuk sayımız 386, dönemsel olarak desteklenen yetim çocuk sayımız 727, doğrudan ve dönemsel olarak desteklenen toplam yetim çocuk sayımız ise bin 113'tür. Bunun yanında İHH İnsani Yardım Vakfı genel merkezi ve gönüllü sponsor ile gönüllü destekçilerimizin katkılarıyla 2017 yılında toplam 450 aileye giyim yardımı, 98 aileye nakdi yardım, 500 aileye gıda yardımı olmak üzere toplam bin 48 aileye yardım desteği sağlanmıştır. Ayrıca 352 aileye kurban ve adak eti dağıtılarak, bin 13 yetim, mülteci ve ihtiyaç sahibi çocuğa ise giyim yardımı desteği sağlanmıştır. Bu yardım faaliyetlerimizin yanında çocuk ve gençlerimize yönelik olarak birçok sosyal aktivite ve eğitici kurslarda açılmıştır. Yapmış olduğumuz tüm bu faaliyetler gerek genel merkezimizin ve gerekse duyarlı hayırseverlerimizin destekleri ile yapılmıştır. İnşallah yine onların destekleri ile bu faaliyetlerimiz 2018 yılında da artarak devam edecektir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından davetliler tarafından İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yetim çocuklar için Bitlis İHH'ya gönderilen giyim yardımları ve çocuk kumanya paketlerinin dağıtımı yapıldı. Giyim yardımları kapsamında il genelindeki 386 yetim çocuğa giyim yardımında bulunuldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.