08 Ağustos 2015 Cumartesi 17:54
Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü

BİTLİS- Vali Orhan Öztürk, Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Öztürk, mesajında, 8 Ağustos'un Bitlis için dayanışma, kaynaşma ve milletçe birlik olma sevincini hep birlikte yaşadığı tarihi günlerden biri olduğuna yer verdi.

Bitlis'in önemli bir mücadele vererek hürriyetine kavuştuğuna değinen Öztürk, mesajında şunları kaydetti:

"Bitlis Birinci Dünya Savaşı'yla Anadolu'da işgal edilen vilayetler içinde istiklaline kavuşan ilk şehirdir. Yıllar önce atalarımız yaşlısıyla genciyle kadınıyla işgale karşı kahramanca mücadele etmiş, sonsuza kadar bağımsız ve hür yaşamak uğruna başta canları olmak üzere her şeylerini feda etmişlerdir. Bitlis'in düşman işgalinden kurtulması, bayrağına ve özgürlüğe kavuşmasının 99. yılını milli birlik ve beraberlik içinde coşkulu bir şekilde kutlamaktayız. Bu onurlu coşkunun yıllar sonrada aynı duyguyla kutlanmasını temenni ediyorum."

Son Güncelleme: 08.08.2015 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.