11 Ağustos 2015 Salı 17:32
Bitlis'te 4 bin 556 kişi istihdam edildi

Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 2015 yılında 4 bin 556 kişiye iş imkanı sağlandığını bildirdi.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılı içerisinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 3 bin, meslek edindirme kursları kapsamında ise bin 556 kişiye istihdam sağladığını söyledi.

Hizmet kalitesini artırmak ve gençleri iş sahibi yapmak amacında olduklarını anlatan Aslan, şöyle konuştu:

"İlimize yatırım yapanların işçi ihtiyacını karşılamak için müdürlüğümüze başvuran gençlere yönelik mesleki eğitim kursları açtık. Bu anlamda yatırımcıların personel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca her yıl ilimizde iş gücü piyasa araştırması yaparak meslekleri tespit edip kurslar açıyoruz. Toplamda 33 kurs açtık. Bu kapsamda 2015 yılında çeşitli mesleklerde 896 kişiye mesleki eğitim kursu düzenledik. 150 kişiye de girişimcilik kursu açtık. 460 kişiye iş başı eğitimi ve eski hükümlü ve engellilere yönelik 50 kişiye kurs açtık. İlimizde meslek eğitimi kursları kapsamında bin 556 kişiye mesleki eğitim verdik. Bunun dışında ilimizde 3 bin kişiye, çeşitli kamu kurumlarında çalışmak üzere Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında istihdam sağladık."

Son Güncelleme: 11.08.2015 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.