14 Ocak 2016 Perşembe 12:37
Bitlis'te Esnafı Kepenk Kapatmama Karar alındı

Yaşanan terör olayları nedeniyle mağdur olan Güroymak esnafı, kepenk kapatmama kararı aldı.

Güroymak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferit Gülcüoğlu,Güroymak esnaflarının sıkıntı ve sorunları ele alındığı toplantıda son dönemlerde gerçekleşen kepenk kapatma olaylarından çoğunlukla esnafların rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

Bölgedeki gerginlik ve zor şartların herkeste maddi ve manevi olarak sıkıntı yarattığını belirten Gülcüoğlu, şunları kaydetti:

"Sadece kendi menfaatlerimizi düşünmek bizi bencillikten öteye götürmez. Diyarbakır, Silvan ve Mardin’deki esnaf ve vatandaşlarımızın sıkıntısı, aynı zamanda bizim de sıkıntımızdır. Bu şiddet sarmalı devam ettikçe, esnafların ve yöre halkının, aynı zamanda bütün ülkenin zararı kaçınılmaz olur. Oda olarak aldığımız karala bu olayları her ne kadar da kınadığımızı belirterek kepenk kapatma olaylarıyla bir tepkinin verilemeyeceği ortak bir karara bağlandı. Hepimizin dileği artık bu şiddet olaylarının, kepenk kapatmaların bir an önce son bulması ve işin aynı siyasetle devam etmesidir. Bu sıkıntıların çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. İnşallah en kısa zamanda yine aynı şekilde barış sürecine gidilir ve çatışma ortamı geride kalır."

Son Güncelleme: 14.01.2016 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.