28 Ağustos 2015 Cuma 16:42
Hizan'da 'Kadın Destek, Toplum ve Kültür Merkezi' açılacak

BİTLİS  - Bitlis'in Hizan ilçesinde "Kadın Destek, Toplum ve Kültür Merkezi" projesi hayata geçecek.

Kalkınma Bakanlığı'nca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) 2015 yılı programı kapsamında onaylanan Hizan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hazırladığı projeyle, kadının sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik alanlarda güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla "Kadın Destek, Toplum ve Kültür Merkezi" kurulacağı belirtildi.

Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, yaptığı açıklamada, 36 bin 663 nüfuslu Hizan'ın yaklaşık yüzde 49.53'ünün kadınların oluşturduğunu belirterek, "Nüfus oranı açısından Bitlis'in en yüksek kadın nüfusuna sahip ilçeyiz. Hizan'da kadınlar, iş gücüne katılım oranı bakımından ülkede son sıralarda yer almaktadır" dedi.

Hizan'da kadın istihdamın yok denecek kadar az olduğunu belirten Bölükbaşı, şunları kaydetti:

"İlçemizde kadınların sosyal olarak yararlandığı mekanlar bulunmamaktadır. Bu nedenle kadınların sosyal olarak zaman geçirebilecekleri, beceri kazanacakları, bilgilendirilip bilinçlendirileceği, sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirebilecekleri bir mekanın olması önem arz etmektedir. Bu proje kapsamında bir kadın merkezi oluşturulacak, sosyal ve beceri kursları düzenlenerek sergi ve kitap okuma kampanyası yapılacak. Aynı zamanda bu merkez aracılığı ile kadın hakları, aile içi şiddetle mücadele, aile içi iletişim, yurttaşlık ve birlikte yaşam bilincinin artmasına yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinden kadınların faydalanması sağlanacak. Projemiz bu merkezin faaliyetleri ile kadınlarımızın sosyal gelişimine katkıda bulunacaktır."

Son Güncelleme: 28.08.2015 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.