19 Haziran 2015 Cuma 16:31
Masa ve sandalyelerle karayolunu ulaşıma kapattılar

BİTLİS - Bitlis'te, belediyenin bir kafeteryanın önündeki oturma alanını yıkmak için verdiği kararı protesto eden kafeterya sahibi ile çalışanları, Bitlis-Diyarbakır karayolunu yaklaşık iki saat ulaşıma kapattı.

Bitlis Belediyesi, Hüsrevpaşa Mahallesi'nde Vahit Fidan'a ait kafeteryanın önündeki oturma alanı için ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldı. Belediyeye ait iş makinelerinin yıkım için kafeterya önüne gelmesiyle iş yeri sahipleri ile çalışanlar masa ve sandalyeleri Bitlis-Diyarbakır karayoluna koyarak yolu ulaşıma kapattı.

Kafeteryanın önündeki oturma yeri için 15 bin lira masraf yaptıklarını ve Bitlis'te birçok iş yerinin bu şekilde ruhsatsız olduğunu iddia eden iş yeri çalışanları, benzin dökerek yol üzerindeki masa ve sandalyeleri yakmak istedi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, eylemcileri ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık iki saat ulaşıma kapanan karayolunda uzun konvoy oluştu, bazı sürücüler geri dönerek farklı güzergahları kullandı.

Eylem, belediye yetkililerinin araya girip, uzlaşacaklarını söylemesiyle sona erdi. Bitlis-Diyarbakır karayolu eylemcilerin, masa ve sandalyeleri yoldan kaldırmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.

Son Güncelleme: 19.06.2015 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.