01 Kasım 2015 Pazar 11:20
Oy Pusulaları Helikopterle Taşındı

Bitlis'te, güvenlik gerekçesiyle bazı yerleşim yerlerine seçim görevlileri ve içinde oy pusulası bulunan torbalar askeri helikopterle taşındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde vatandaşların oy kullanması için seçim ve sandık güvenliği kapsamında bazı yerleşim bölgelerine oy pusulalarını helikopterle götürüyor.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı pistinde helikoptere alınan oy pusulaları ile 57 sandık görevlisinin, Bitlis merkez ile Hizan ilçesindeki köylere taşındığı belirtildi.

Oyların kullanması için seçim ve sandık güvenliği kapsamında, helikopterden faydalanıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanındaki il merkezine bağlı Bölükyazı ve Çeltikli köyleri ile Hizan ilçesine bağlı Kolludere ve Sağınlı köyünde görev yapacak seçim görevlileri ile oy pusulaları helikopterle taşınmıştır. Akşam oy kullanma işlemi sona erdiğinde tekrar seçim tutanakları, oy pusulaları ve görevliler helikopterle geri alınacaktır. Jandarma bölgesinde 453 sandık ile 77 bin 893 seçmen bulunmaktadır. Seçim güvenliğini sağlamak amacıyla, 2 bin 230 asker ile 3 bin 250 geçici köy korucusu görev yapacaktır."

Son Güncelleme: 01.11.2015 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.