11 Eylül 2015 Cuma 20:48
Rahminden 31 miyom çıktı

 Bitlis'in Tatvan ilçesinde şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden kadının rahminden 31 miyom çıkarıldı. 

Hizan ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Mahfize Güngör, karın ağrısı şikayetiyle Tatvan'daki özel bir hastaneye başvurdu.

Yapılan tetkikler sonucu Güngör'ün rahminde çok sayıda miyom olduğu belirlendi. Ameliyata alınan Güngör'ün rahminden 31 miyom alındı. 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali Ekber Şahin, hastanın rahminde kitle belirlediklerini, bu kitlenin çok sayıda miyomdan oluştuğunu belirterek, şunları söyledi:

"Yeni evli ve henüz çocuğu olmayan Mahfize Güngör adlı hastamız, karın ağrısı şikayetiyle hastanemize başvurdu. Güngör, önceden birçok hastaneye başvurduğunu ancak sonuç alamadığını ve çocuk sahibi olmak istediğini bize iletti. Tetkiklerin ardından hastamızı ameliyata aldık. Hastanın rahminden irili ufaklı 31 miyom aldık. Ameliyat başarılı geçti. Hastamızın genel sağlığı çok iyi. Çocuk sahibi olabilmesi için hiçbir engel görünmüyor. Türkiye'de ilk kez bir hastada aynı anda 31 civarında miyom görülüyor."

Miyomların iyi huylu olduğunu kaydeden Şahin, kadınlarda miyom vakalarının genelde 30 yaşından sonra görüldüğünü söyledi. Şahin, "Hastalar genelde bununla ilgili şikayette bulunmazlar. Ama miyomlar rutin kontrollerde tespit edilir. Hastalar daha çok kanama bozukluğu, karın ağrısı, karın şişkinliği ve çocuk problemiyle bize başvurur. Miyomlar rutin kontrollerde fark edildiği için hastaların aralıklarla kontrol yapmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Güngör de rahatsızlığı nedeniyle uzun süre karın ağrısı çektiğini ve şişkinlik yaşadığını ifade etti.

Çocuk sahibi olmak istediğini ve birçok kez doktora gittiğini anlatan Güngör, "Doktorlar hep ameliyat olmam gerektiğini söylüyorlardı. Ama Ankara ve İstanbul'daki iyi hastanelere gidemedik. Tavsiye üzerine buraya başvurdum. Ameliyatım başarılı geçti. Doktoruma ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.09.2015 20:49
Anahtar Kelimeler:
Rahminden 31 Miyom çıktı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.