11 Nisan 2015 Cumartesi 14:44
Suça sürüklenen çocuklar rehabilite edilecek

BİTLİS (AA) - Ahlat Kaymakamlığının suça sürüklenen çocuklar ve madde bağımlılığı konusunda hazırladığı "Aydınlık Geleceğe Yolculuk" Projesi hakkında, okul müdürleri ile branş öğretmenleri bilgilendirildi.

Ahlat Merkez Yatılı Bölge Okulu Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, suça meyilli, madde bağımlısı, risk teşkil eden öğrencilerin rehabilite edilmesi, topluma kazandırılması amacıyla İlçe Proje Koordinasyon Merkezinde projenin hazırladığını söyledi.

Projede önerileri almak içinde bir araya geldiklerini, okul müdürleri, yöneticiler ile resim, müzik, rehber ve beden eğitimi öğretmenlerini özellikle davet ettiklerini aktaran Özden, şöyle konuştu:

"Eğitim öğretime, sadece eğitim boyutundan bakmamak gerektiğine inanıyoruz. Önce eğitim, sonra öğretim diyoruz. Yani önce sağlam bir kişilik kazandırma, akabinde oluşturulan sağlam kişilik üzerine temel bilgileri donatarak onları topluma faydalı birer birey olarak hazırlamak. Bizlerin risk teşkil eden öğrencileri kazanma adına, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 3-4 yıldır il bazında ve ilçelere yaygınlaştırılan 'Riski Azalt, Başarıyı Artır (RABA)' adından bir projemiz var. Riski azalt derken, kastımız öğrencinin davranışlarında göstermiş olduğu olumsuzlukların bertaraf edilmesi, yok edilmesi ve bunun ekseninde öğrencinin akademik başarısının artırılmaya yönelik çalışmaların yapılmasıdır."

Seminerde proje hakkında sunum yapan Kaymakamlık Proje Ofisi uzmanlarından Derya Çetin de proje ile suça sürüklenen çocukların suça sürüklenme nedenlerinin ortaya çıkarılması, ortaya çıkan risk grubunun toplumla kaynaşmasına yönelik sosyal aktivitelere yönlendirilmesi, aile ve çocuk için önleyici tedbirler alınmasının planlandığını söyledi.

Çetin, "Çocukluktan yetişkinliğe uzanan 10-18 yaş döneminin biyolojik, bilişsel, sosyal ve duygusal pek çok değişikliğin yaşandığı geçiş dönemindeki çocuklara ve ailelerine rehabilite edici uygulamalar, sosyal ve kültürel etkinlikler ve meslek edindirici faaliyetler uygulanacak. Projeyle çocuklarımıza aydınlık geleceklerine giden yolda umut ışığı olmayı ve bu yolculuğa birlikte çıkmayı hedefledik" diye konuştu.

Ardından görüş alışverişiyle seminer sona erdi.

Son Güncelleme: 11.04.2015 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.