03 Eylül 2015 Perşembe 17:12
Tatvan Antik Kenti'nin korunması talebi

Van Gölü Aktivistleri grubu, Bitlis'in Tatvan ilçesindeki 5 bin yıllık "Tatvan Antik Kent"inin korunması ve turizme kazandırılmasını istedi. 

Tatvan sahilindeki halk plajında basın açıklaması yapan grup üyeleri, bölgede yapılan kaçak kazılara tepki göstererek ilgili kurumlara önlem almaları çağrısında bulundu.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğretim Görevlisi Erdoğan Özel, yaptığı açıklamada, Van Gölü havzasındaki tarihi yapıların önemli turizm değerleri arasında yer aldığını söyledi.

Antik kentin Urartulara ait 5 bin yıllık tarihi bir miras olduğuna dikkat çeken Özel, şöyle konuştu:

"Tatvan Antik Kenti, 1986 yılında 'antik kent' olarak tescil edildi. Bu alanda görkemli bir şehir bulunmaktadır. Bu şehrin ortaya çıkarılması için bilimsel kazıların yapılması şarttır. Tarihi yapıları koruyarak, miraslarımızı gelecek nesillere aktarmış olacağız. Van Gölü aktivisleri olarak bu eşsiz güzelliği sahiplenerek, tanıtımın yapılması için kampanyalar yürütmeye devam edeceğiz."

Grup üyesi Abdulrezzak Ece ise göl ve çevresindeki eşsiz güzellikleri sahiplenerek, tanıtımın faaliyetlerin bulunacaklarını dile getirdi.

Tatvan Antik Kenti'nin korunması talebi

Tatvan Antik Kenti'nin korunması talebi

Tatvan Antik Kenti'nin korunması talebi

Tatvan Antik Kenti'nin korunması talebi

Son Güncelleme: 03.09.2015 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.