11 Ağustos 2015 Salı 19:32
TSO başkanlarının, Başbakan ve parti genel başkanlarıyla görüşmesi

BİTLİS- Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Davut Tezcan, "Hak sokakta değil, mecliste verilir. Meclis insanların iradesini almış. Anayasanın değişmesi ve anayasal haklar mecliste verilir. Bu ne Suruç'ta ne de bölgedeki çatışma alanlarında verilir" dedi.

Tezcan, Çözüm Süreci'ndeki dalgalanmalar ile çatışma ve şiddet olaylarından dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında bölgedeki oda başkanlarından oluşan heyetle Başbakan, siyasi parti genel başkanları ve bakanlarla görüştüklerini söyledi.

Suruç katliamının ardından askerlerin ve polislerin şehit olması, çatışma ile araçların yakılmasının ardından bölgedeki oda başkanlarının Hisarcıklıoğlu başkanlığında bir araya geldiğini ifade eden Tezcan, şöyle konuştu:

"Bu olayların durması ve silahların susması için bir araya gelerek, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve siyasi parti liderlerini ziyaret ettik. Başbakanımız ile görüştük. Bölgede yaşanan olumsuzlukları, tekrar göçün yaşanabileceğini, bu süreç devam ederse yatırımların kısıtlanacağını, çatışmaların maliyet devleti oluşturacağını, şiddetin olduğu bir bölgeye yatırımcının gelmeyeceğini ve mevcutlarında bırakıp kaçmak zorunda olduğunu kendisine anlattık. Bu konuda kendilerinden sürecin tekrar devam etmesini ve hükümetin acilen kurulması gerektiğini söyledik."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da ziyaret ederek, kendisine bölgenin durumunu anlattıklarını bildiren Tezcan, bölgenin huzuru ve sosyal ile ekonomik alanda kalkınmasında en büyük sorumluluğun kendi partilerinde olduğunu da ifade ettiklerini belirtti.

Tezcan, "Çünkü bölgeden en çok oy alan ve en çok vekil çıkaran partidir. Halk, çatışmaların tamamen durdurmasını ve bunun mecliste çözülmesi için HDP'nin meclise girmesini, sorunun da mecliste çözülmesini istedi. Bu olayların acilen durması gerekiyor. Aksi takdirde bölgemizin ve ülkemizin Ortadoğu'daki ülkelerden farkının kalmayacağını söyledik" diye konuştu.

Ziyaret kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek ona da bölgenin durumunu izah ettiklerini dile getiren Tezcan, kırmızı çizgilerden vazgeçilip, ülkeyi hükümetsiz bırakmamaları ve liderlerin sorumluluk alması gerektiğini söylediklerini bildirdi.

MHP'nin kendilerine randevu vermemesinin ardından bakanlarla görüştüklerini kaydeden Tezcan, "Hak sokakta değil, mecliste verilir. Meclis insanların iradesini almış. Anayasanın değişmesi ve anayasal haklar mecliste verilir. Bu ne Suruç'ta ne de bölgedeki çatışma alanlarında verilir. Bunun mecliste çözüleceğini ve bu konuda mutlaka meclisin duyarlı davranmasını söyledik" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 11.08.2015 19:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.