11 Ağustos 2015 Salı 17:31
Van Gölü aktivistleri Ahlat'ta

Van Gölü'nün güzelliğine dikkati çekmek ve kirletilmemesi konusunda duyarlılık oluşturmak için proje başlatan Van Gölü aktivistleri, Ahlat'taki bazı dernek temsilcileri ve gazetecilerle bir araya geldi.

Van Gölü konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla göl kıyısındaki yerleşim birimlerini ziyaret ettiklerini belirten aktivistler, gölün temizliği ve tanıtımı konularında ilçedeki dernek temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu. 

Aktivistleri adına gazetecilere açıklama yapan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erdoğan Özel, dünyanın en büyük sodalı ve yine dünyanın 4'üncü büyük gölüne sahip çıkılması gerektiğini söyledi. 

Gölün Van ve Bitlis'in ortak değeri olduğunu vurgulayan Özel, "Van Gölü sayesinde bölgemiz çok güzel bir iklime sahip. Ayrıca göl suyu birçok deri hastalığına iyi geliyor. Türkiye'de yaşayan kuş türlerinin yarısı Van Gölü havzasında bulunuyor. Çevresinde tamamen tarihi ve doğal güzellikler bulunan Van Gölü, keşfedilmemiş koylara sahiptir. Bu güzelliği korumak ve tanıtmak bize düşüyor. Van Gölü güzelliğinin tanıtılması ve temiz tutulması için zaman zaman çeşitli aktiviteler düzenliyoruz. Amacımız Van Gölü havzası ve bölgenin güzelliğini en iyi şekilde tanıtabilmek, bölgemizdeki doğal ve tarihi güzelliklerin en iyi şekilde korunması konusunda kamuoyunu bilinçlendirmektir" dedi.

Son Güncelleme: 11.08.2015 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.