11 Şubat 2018 Pazar 12:07
"Döngü" filminin kış çekimleri tamamladı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki doğuştan konuşma ve bedensel engelli Azad Özdemir’in yaşamını konu alan "Döngü" isimli filmin kış çekimleri tamamladı.

Yönetmen Adnan Yağız Yeşilyaprak koordinesindeki ekip tarafından Tatvan ilçesinin Kıyıdüzü köyünde yaz ve kış olmak üzere iki aşamalı çekimleri yapılan filmin ilk aşaması olan kış çekimleri tamamladı. Film, bahar aylarında yapılacak çekimlerle hazır hale getirilmiş olacak. Film sayesinde aynı zamanda oyunculuk hayali bulunan engelli Özdemir’e başrol verilerek bu hayali de gerçeğe dönüştürülmüş oldu.

Filmle ilgili açıklamada bulunan Yönetmen Adnan Yağız Yeşilyaprak, engelli Azad’ın hayatını konu alan öykünün kendisine ulaştırılmasının ardından bunu senarist Onur Somay ile paylaşarak, senaryoya dönüştürdüklerini söyledi. Engelli Azad’ın oyunculuk hayalini gerçekleştirmek için ünlü oyuncu Ünal Silver ve Emre Ertunç ve ekibiyle Bitlis’e gelerek filmin çekimini yaptıklarını anlatan Yeşilyaprak, şöyle konuştu:

“Tatvan’da 20 - 25 gündür çekim yapıyoruz. Öykü çok güçlü. Öykünün konusu baba ile oğlu arasında geçen bir yaşam hikayesi. Babanın oğluna olan düşkünlüğü ve Azad’ın engelli olmasıdır. Buna rağmen iki arkadaş gibi olan yaşamları, tüm zorluğu oğluyla beraber göğüsleyen bir öykü. Bu çok hoşuma gitti. Baba ve Azad’ın öyküsü beni etkiledi. Bu film bana çok büyük katkı sağladı. Bu süreç hem kendisi hem de bizim için çok zorluydu. Azad’ın katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplum, bürokrasi ve sanat dünyası olarak engellilerimize destek çıkmamız gerekiyor. Elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Filmimizle uluslararası film festivallerine katılmayı hedefliyoruz, inşallah başarı el de edeceğiz. Senaristimize, tüm ekibime ve değerli oyuncularımıza ve her türlü cefamızı çeken köy sakinlerine ve tabii ki Azad’a bu özel gayreti için teşekkür ediyorum, ayrıca desteklerinden dolayı Bitlis Proje Eğitim Merkezi Müdürü Necati Kaya’ya teşekkür ediyoruz."

Oyuncu Ünal Silver ise, engelli bir çocuğun hayatının konu alındığını öğrendiğinde yönetmenin teklifini kabul ederek kente geldiklerini ifade ederek, “Azad çok zeki. Kendisiyle baba oğul gibi olduk. Zaten bu oyunumuzdu. Hikayeyi de anlatmamız mükemmel oldu. Oyunda kendisi yer aldı. Birçok kişiden daha iyi oynayacağını gösterdi. Gözlerinde adeta sevgi ışıldıyor. Bu çok önemli. Güzel bir film çektiğimizi düşünüyorum. Yönetmenimiz Adnan Yağız Yeşilyaprak’a da teşekkür ediyorum. Kendisiyle çalışmak çok keyifli, ufku açan bir yapıya sahip ve teknik gözünün çok iyi olması çekimleri iyi bir noktaya taşıdı” dedi.

Oyuncu Emre Ertunç ise, “Yönetmenimize bu projede beraber çalışmayı teklif etmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Güzel bir film olacağına inanıyorum, çünkü her şey çok güzel geçti. Azad hakikaten sanki yıllarca eğitim almış bir oyuncudan farksızdı. Bu da bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.