30 Ocak 2018 Salı 22:18
Tatvan’a 1 milyon dolarlık güneş enerjisi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 20 dönümlük bir alan üzerine kurulacak olan “Güneş Enerjisi Santrali” için Tatvan Belediyesi’nde ihale yapıldı.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Tatvan’da artık enerji üretimi dönemine geçileceğini söyledi. Güneş enerjisi panellerini Nemrut Dağı eteklerine kurmayı planladıklarını ifade eden Başkan Aksoy, “Yapılan ihale 1 milyon doları aşan bir projedir. Bu proje kapsamında Nemrut Dağı eteklerinde belirlediğimiz 20 dönümlük bir alana güneş enerjisi panelleri kurulacak. Yani kısaca güneş enerjisi tarlası oluşturulacak. Kurulacak olan bu güneş enerjisi santrali sayesinde günlük 1000 KW elektrik üretimi yapılabilecek. Bu projenin yüzde 70’i Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanacak ve bu yüzde 70’lik oran Tatvan Belediyesi’ne hibe edilecek. Kalan yüzde 30’u ise Tatvan Belediyesi’nin öz kaynağından karşılanacak. İhalemiz yapıldı ve kısa sürede sonuçlanacak. Destek ve katkılarından dolayı Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan ile DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekilimiz Vedat Demiröz’e Tatvan halkı adına teşekkür ediyorum. Bu projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.