30 Ocak 2018 Salı 09:23
Tatvan’da hayvan ölümlerine karşı bilgilendirme eğitimi

Bitlis’in Tatvan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Buzağılarımız ve kuzularımız ölmesin” kampanyası kapsamında hayvan ölümlerine karşı bilgilendirme eğitimi veriliyor.

Bu hafta itibariyle startı verilen çalışma kapsamında köyleri ziyaret eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler, çiftçilere buzağı ve kuzu ölümlerinin önüne geçmek maksadıyla birebir eğitimler vererek, broşür ve eğitimle ilgili dokümanlar dağıtıyor. Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, çalışma kapsamında şu ana kadar ilçeye bağlı Çekmece, Örenlik, Yumurtatepe ve Benekli köylerindeki 103 çiftçiye gerekli eğitimlerin verdiliğini söyledi.

Şubat ayı sonuna kadar çalışmanın tamamlanmasının planlandığını kaydeden Kaymakam Özkan, “Bu çalışmalarda çiftçilerimize birebir eğitim verilmiş olup, broşür ve eğitim ile ilgili dokümanlar dağıtılmıştır. Bu çalışma ilçemizin bütün köylerinde yapılacaktır. Şubat sonunda çalışmanın bitirilmesi planlanmaktadır. Çalışma ile çiftçilerimiz buzağı ve kuzu ölümleri hakkında bilgilendirilecektir. İlçemizde buzağı ve kuzu ölüm oranının azaltılması amaçlanmaktadır. Ayrıca işletmeler, ahır ve ağıllar kontrol edilerek eksikliklerin giderilmesi için gerekli bilgiler çiftçilerimize aktarılmıştır. İnşallah bu eğitim çalışmasıyla ilçemizdeki gerek küçük ve gerekse büyükbaş hayvan ölümlerinin önüne geçilmiş olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.