29 Ocak 2018 Pazartesi 10:06
Tatvan’da husumetli iki aile barıştırıldı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aile, düzenlenen törenle barıştırıldı.

Tatvan ilçesindeki bir otelin konferans salonunda Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen barış töreni, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Duaların edildiği barış töreni sonucunda husumetli Karaca ve Dinç ailesinin bireyleri kucaklaşarak barıştı. Törende konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, barış ve sulhun önemine vurgu yaparak kavganın kolay iş olduğunu, önemli olanın barışı ve huzuru tesis etmek olduğunu vurguladı. Barışın her iki aile için kalıcı olması temennisinde bulunan Vali Ustaoğlu, “Maalesef bölgemizin böyle bir gerçeği var. Göreve başladığım günden beri 2. barıştırma törenine katılıyorum. Gönül isterdi böyle husumetler olmasın. Birliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Yedi düvele karşı tabiri caizse Kurtuluş Savaşı veriyoruz. Bu vesile ile Allah ordumuzu muzaffer kılsın. Kavga en kolay iş. Önemli olan barışı, huzuru tesis etmek. Herkesin elini taşın altına koyarak birliğe, kardeşliğe ve huzura katkı sağlaması lazım. Aracılık yapanlara da teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin” diye konuştu.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, yapılan barıştan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bunlar bizim için gerçekten güzel ve özel örneklerdir. Bizim için örnek olan Peygamber Efendimizin bugün bir sünnetini yerine getirmiş olmaktır. Dolayısıyla bugün her iki ailenin mutluluk ve barışla neticelenen törenine şahitlik ettik. Allah vesile olanlardan ebediyen razı olsun. İnşallah bir daha bu tür hadiseler yaşanmaz ve bu barış akdi diğer tüm husumetlerinde barışla neticelenmesine vesile olur” şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Faysal Geylani tarafından dua edilmesi ve husumetli aile fertlerini birbirilerine sarılarak barışmasıyla tören sona erdi.

Törene Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, kurum amirleri, din alimleri, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.