24 Ocak 2018 Çarşamba 16:11
Vali Ustaoğlu’ndan ziyaretler

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Ustaoğlu, ilk önce Bitlis Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Kızılay Bitlis Şubesi tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında oluşturulan aşevini ziyaret ederek, günlük 100 kişiye hizmet verecek olan aşevinden ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek çıkacağını söyledi.

Vali Ustaoğlu, daha sonra belediyenin kadınların el emeklerinin satışına yönelik çarşı merkezinde yapımı devam eden merkezi de ziyaret etti. Bitlisli kadınların çeşitli kurslarda ürettikleri el emeği ürünlerin satışının yapılabileceği bir mekan oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Ustaoğlu, burada sadece satış değil, kadınların çeşitli ihtiyaçlarının karşılandığı mekan haline getirileceğini belirtti. Ustaoğlu, “Kadınlar burada yaptıkları ürünleri sergileme fırsatı bulup ürünlerini satabilecekler. Bu sayede kadınlar aile ekonomilerine katkıda bulunacaklar. Binanın içinde mutfak, mescit, emzirme odası, kafeterya ve ürünlerin üretileceği atölyeler olacaktır” dedi.

Bölgedeki esnaflarla da sohbet eden Vali Ustaoğlu, projenin sadece kadınlara sosyallik kazandırmasından öte, çarşı merkezinin de canlanmasına katkı sunacağını söyledi.

Başkan Ustaoğlu, çarşı merkezinde bulunan bal paketleme tesisini de ziyaret ederek, Bitlis’in tanıtımında önemli bir yere sahip olan Bitlis balının paketlenmesinde hijyene büyük önem verilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul’daki Balcılık Fuarında dereceye giren Bitlis balı paketleme tesisini ziyaret eden Ustaoğlu, burada yapılan çalışmaları inceleyerek “Özellikle Bitlis’in tanıtımına katkı sunan bal sektöründe hijyen sağlanmalıdır. Kaliteli bal üretimi hijyenle birlikte olmalıdır. Buna dikkat etmeliyiz” dedi.

Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler, ziyaretler kapsamında ilçelere servis sağlayan minibüs duraklarını da ziyaret ettiler. Minibüsçüler, Ustaoğlu’na böyle bir mekan sağladığı için teşekkür ederken, Ustaoğlu ise çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirtti.

Bitlis’in en eski binalarından olan eski belediye binasının zabıta ve tahsilat için yeniden düzenleneceğini ifade eden Vali Ustaoğlu, binada yapılacakları anlattı. Ustaoğlu, çarşı merkezindeki canlılığı artırmak için bazı birimleri buralara kaydıracaklarını, bunların başında su tahsilatı ve zabıta ekiplerinin tarihi binaya taşınacağını söyledi. Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler daha sonra tarihi binadan ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.