26 Mart 2018 Pazartesi 16:53
Tarım arazileri sular altında kaldı

Edirne’de aralıklarla devam eden sağanak yağmur, bir çok köyde bulunan göl ve barajları doldurdu. Yaşanan su baskınları sebebiyle tarım arazileri sular altında kaldı.

Süloğlu ilçesi Akardere köyünde bulunan göl ve barajlar, 3 gündür aralıklarla devam eden sağanak yağmur nedeniyle doldu. Sulu tarım yapan çiftçiler göl ve barajların dolmasına sevinirken, yaz günü tarım arazilerini sulamakta güçlük çekmeyeceklerini belirttiler.

Akardere köyünde yaşayan Ahmet Çukuryurt, yoğun yağış nedeniyle köyde bulunan göl barajların dolduğunu belirterek, “Bu sene çok yağmur yağdı. Hele 3-4 gündür gece gündüz yağmur yağıyor. Baraj ve göllerimiz doldu taştı. Bazı göllerimiz patladı. Çok bereketli bir yıl. Yazın ayçiçek ve mısır tarlalarımızı sulamakta güçlük çekmeyeceğiz. Her gölümüz ve barajımız suyla doldu. Allah doğal afetlerden korusun” dedi.

Çukuryurt, son olarak köy deresinin yatağını aşarak tarım arazilerini sular altında bıraktığını ifade etti.

Son Güncelleme: 23.06.2018 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.