03 Nisan 2019 Çarşamba 12:15
BM'den Brunei'ye Şeriat Kanunlarını Durdurma Çağrısı!

Birleşmiş Milletler Brunei'ye şeriat kanunlarını uygulamaya koymayı durdurma çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Brunei'nin şeriat hukukunu uygulama kararı nedeniyle duyulan endişe dile getirildi.

Komiserlik, söz konusu yasaların yürürlüğe girmesini durdurma çağrısında bulunurken, eğer bu kanunlar uygulanırsa uluslararası insan hakları hukukunun ciddi şekilde ihlal edilmiş olacağını savundu.

Açıklamada tecavüz, zina, evlilik dışı cinsel ilişki gibi olaylara, Hz. Muhammed'e hakarete idam cezası verilebileceği ifade edildi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, yasanın Müslüman çocukların inançlarını belirtmesine ve İslam dışında bir dini yaşamasına engel olacağını iddia etti.

Şeriat kaynaklı cezalar yalnızca Müslümanlar için geçerli olacak. Ülkenin yaklaşık üçte ikisini Müslümanlar teşkil ediyor. Birleşmiş Milletler ve bağlantılı insan hakları oluşumları şeriat hukukunun yürürlüğe konulmasına şiddetli bir biçimde karşı çıkıyor.

3 Nisan'dan itibaren, Asya ülkesi Brunei'de ceza hukukunda kapsamlı değişiklikler yapılması bekleniyordu.

Ülkede İslam hukukunun uygulanmaya başlanması düşüncesi 2014 yılında konuşulmaya başlanmıştı. Brunei'de alkol, eşcinsellik, evlilik dışı çocuk, Cuma namazına katılmama gibi durumlar bir süredir yasak.

Kaynak: Mepa News

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.