08 Temmuz 2015 Çarşamba 19:06
Dağıstanlı direnişçiler yeni Kafkasya Emirine biat etti

Kafkasya'da Rus işgaline karşı direnen Kafkasya Emirliğine bağlı bazı komutanların IŞİD'e katıldıklarını açıklaması Rusya ve Kadirov rejiminde memnuniyetle karşılanırken direnişçilerde moral bozukluğuna sebebiyet vermişti.


Kafkasya Emiri Ali Ebu Muhammed'in Rus askerleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitirmesi sonrası göreve geçici olarak getirilen Ebu Osman Gimrevi'ye Dağıstan Bölgesi direnişçileri biat ettiklerini duyurdular.


Dağıstan Emiri Said Arakanskiy yaptığı açıklama ile kendi bölgesindeki tüm direnişçilerin Kafkasya Emirliğine ve emir Ebu Osman'a biat ettiklerini duyurdu.


Işid Büyük Fitne
Arakanskiy, fitne olarak tanımladığı IŞİD'e karşı kendi cephelerindeki direnişçileri de uyardı.


Kafkasya Emirliğinin Çeçenistan bölge komutanı Hamzat'ın IŞİD'e katıldığı iddiaları üzerine dünya basını "Kafkasya Emirliğinin IŞİD'e katıldığı" şeklinde dezenformatif haberler yapmıştı.


Direnişin en yoğun olduğu bölge olan Dağıstan'da Kafkasya Emiri Gimrevi'ye biat edilmesi direnişçilerin cephesinde morali yükseltti.


Kabardin-Balkarya'daki direnişçiler de yeni emire biat ettiklerini duyurdular.

Son Güncelleme: 08.07.2015 19:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.