19 Ağustos 2015 Çarşamba 00:35
Gazi Abdullayev'in Rus Askerlerine Karşı 6 Günlük Direnişi

Dağıstan'ın Gimri köyü yakınlarında Kafkasya Emirliği'ne bağlı direnişçiler ile Rus güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışma çıktı. Gazi Abdullayev isimli direnişçinin 6 gün boyunca aç ve sussuz olarak Rus askerlerle çatıştığı ortaya çıktı. 
 
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Dağıstan'ın Gimri köyü yakınlarında Kafkasya Emirliği'ne bağlı direnişçiler ile Rus güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı.
 
Çatışma sırasında Kafkasya Emiliği'ne bağlı 2 direnişçinin hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Hayatını kaybeden direnişçilerden birinin Kafkasya Emirliği Dağlık Bölge Sorumlusu Gadji Abdullayev'in olduğu belirtildi.
Gadji Abdullayev'in 2013 yılına kadar Suriye'de Kafkasya Emirliği'ne bağlı Muhacir ve Ensar Ordusu'nda Esed rejimine karşı savaştığı ve bir çok başarılı operasyonlar gerçekleştirdiği biliniyor.
 
Suriye'den Kafkasya'ya döndü
 
Kafkasya Emirliği'ne bağlı Muhacir ve Ensar Ordusu emiri Selahaddin Şişani bu bilgiyi doğrulayarak şu açıklamalarda bulundu "Gadji Abdullayev kardeşimiz 2013 yılına kadar bizimle Esed rejimine karşı mücadele etti ve birçok başarılı operasyona imza attı. 2013 yılında ise Kafkasya Emirinin, onu vatanına çağırması üzerine Rus işgalci güçlerle mücadele etmek üzere Dağıstan'a geri döndü".
 
Öte yandan Gadji (Gazi) Abdullayev'in Suriye'de Esed rejimine karşı mücadele ettikten sonra Rusya'ya karşı mücadele etmek için Kafkasya'ya dönmesi Rus medyasında yankı bulduğu ve Rus hükümetinin bu tür durumların tekrar yaşanabiliceğinden endişe duyduğu ifade edildi.
 
Gazi Abdullayev'in Rus askerleriyle 6 gün boyunca çarpışması Rus basınında da geniş yer buldu. Rus basını Abdullayev'in yüzlerce Rus askerinin kuşatmasını defalarca yarmasını "Stalingrad Kuşatması'na" direnen Rus kahramanlarına atıf yaparak haberleştirdi.

 

gazi-abdullayevin-rus-askerlerine-karsi-6-gunluk-direnisi.jpg

Son Güncelleme: 19.08.2015 00:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.