21 Ağustos 2015 Cuma 19:54
Hitler 'hayalet' treni bulundu mu?

İki Polonyalı, Hitler'in Sovyetler'den kaçırmak istediği altınların yüklü olduğu rivayet edilen kayıp trenini bulduklarını öne sürdü ve "hazineden" pay istedi
Nazi Almanyası'nın İkinci Dünya Savaşı'nda, Sovyet ordusu'ndan kaçırmak istediği altın ve değerli mücevherleri yüklediği trenin bulunduğu iddia edildi. İki Polonyalı, Hitler'in treni kaçırmak için inşa ettirdiği gizli tünellere girdikten sonra kaybolan treni 70 yıl sonra Polonya'nın Çek Cumhuriyeti sınırındaki Walbrzych kenti yakınlarında bulduklarını iddia ederek bir hukuk bürosuna hazineden pay almak için başvuru yaptı. İki hazine avcısı, zırhlı treni dağlık bir bölgesde uzun süredir kullanılmayan bir tünelde bulduklarını iddia ediyor. Eğer bu iddia doğrulanırsa iki Polonyalı, 150 metre uzunluğundaki trenin içindeki hazinenin Polonya yasalarına göre yüzde 10'una sahip olacak. Kentin yerel yetkilisi Marika Tokarska, "Hukuk firması, ordu, polis ve itfaiye hepsi konuyla ilgileniyor. Bahsedilen bölgede daha önce bir araştırma yapılmıştı, şimdi neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz" derken, yerel bir gazete iddiayı doğrulayarak trenin Nazi Almanyası ordusu Wehrmacht'a ait olduğunu duyurdu. 

'300 ton altın var' iddiası 
Rivayete göre tren Dağlık Aşağı Silezya bölgesindeki Ksiaz Kalesi yakınlarında bir tünele girdi ve bir daha görülmedi. Teoriye göre tünel daha sonra kapatıldı ve yıllar içinde yeri kaybedildi. Kimileriyse öyle bir trenin var olmadığını düşünüyor. Polonyalı tarihçi Joanna Lamparska, "Birkaç kişi geçmişte treni aradı ama hiçbir şey bulunmadı" diye konuştu. Trenin peşine onlarca hazine avcısı düşmüş, son yıllarda Avusturya Alpleri'ndeki Toplitz Gölü'nde hazine arayan yedi kişi boğularak hayatını kaybetmişti. Gölde bir altın külçesi bulunmuş ve araştırmalar Avusturya üzerinde yoğunlaşmıştı. İddialara göre trende 300 ton altın bulunuyor. 

Son Güncelleme: 21.08.2015 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.