17 Kasım 2016 Perşembe 12:36
İsrail meclisi Ezan ile yankılandı ! Talib Ebu Arar da İsrail Parlamentosu'nda kürsüden Ezan okudu

Knesset'teki Ortak Arap Listesi üyesi Milletvekili Ebu Arar, daha önce Ezanın yasaklanması planını protesto eden ve kürsüden Ezan okuyan Arap milletvekili Ahmed et-Tiybi gibi konuşması sırasında kürsüden akşam Ezanını okuyarak tepkisini gösterdi.

Filistin medyasında konuyla ilgili paylaşılan videoda, Ebu Arar Ezan okurken fanatik Yahudi milletvekillerinin tepki gösterdiği görülüyor. Ebu Arar, tepkilere aldırış etmeden akşam Ezanını okuduktan sonra kürsüden ayrılıyor.
Knesset'te yasama komisyonu, daha önce Ezanın hoparlörlerden okunmasının yasaklanmasını öngören kanun tasarısını onaylayarak meclise sevk etmişti. Knesset'teki genel kurulda, dindar Yahudot HaTora Partisinin (Birleşik Tevrat), Ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklamayı öngören yasa tasarısına itirazı üzerine oylama ertelenmişti.

"Gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla camilerden hoparlör kullanılarak Ezan okunmasını yasaklayacak tasarının, yürürlüğe girmesi için İsrail meclisi Knesset'te üç farklı oturumda görüşülerek oylanması bekleniyor.

Filistinlilerin ve İslam aleminin büyük tepkisini çeken tasarı daha önce de birçok kez gündeme gelmiş ancak kanunlaşmamıştı.
 

Son Güncelleme: 17.11.2016 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.