12 Mart 2018 Pazartesi 15:15
İstifa etti !

Slovakya İçişleri Bakanı Robert Kalinak, gazeteci Jan Kuciak ve nişanlısının öldürülmesi olayı sebebiyle istifa ettiğini açıkladı.

Slovakya İçişleri Bakanı Robert Kalinak, hükümet ile ilintili yolsuzluk davalarını araştıran gazeteci Jan Kuicak ile nişanlısının öldürülmesi olayları sonucu istifa ettiğini açıkladı.

Gazeteci Jan Kuciak ve nişanlısı Martina Kusnirova geçtiğimiz şubat ayında evlerinde ölü olarak bulunmuştu. Polis Kuciak’ın göğsünden, Kusnirova’nın ise başından vurularak öldürüldüğünü açıklamıştı. Olayın ardından ülkede ‘1989 yılından beridir yaşanan en kalabalık gösteri’ olarak ifade edilen protestolar gerçekleşmiş, halk hükümetin istifa etmesi yönünde sloganlar atmıştı.

(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.