22 Kasım 2015 Pazar 23:24
Ömer Abdullah, 'Türkmen Dağı Düştü' Haberlerine Tepki Gösterdi


Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak'ta direnen Türkmen komutanlardan Ömer Abdullah, “Türkmen Dağı Düştü” başlıklı haberlere tepki gösterdi.

Sultan Abdulhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, yaptığı açıklamada, Bayırbucak'ta Kızıldağ, Derhanne ve Fırınlık mevkisi ile Züveyk köyü çevresinde çatışmaların devam ettiğini belirterek, Rusya’nın hava desteği ile devam eden kara harekâtında sivillerin yaşadığı bölgelerin de saldırılara hedef olduğunu söyledi.

“Mücahidler Var Olduğu Sürece Türkmen Dağı Düşmeyecek”

Bayırbucak'a yönelik yaklaşık bir aydır devam eden saldırıların son haftalarda hava bombardımanı ile yoğunlaştığını ifade eden Abdullah, “Türkmen Dağı'ndaki stratejik tepelerden Kızıldağ'ın yarısı bizde, yarısı rejimin eline geçti, çatışmalar sürüyor. Türkmen Dağı düşmedi, Allah'ın izniyle mücahidler burada var olduğu sürece de düşmeyecek.” diye konuştu.

Esed Rejimi Bayırbucak Bölgesine Saldırılarını Devam Ettiriyor”

“Çok yoğun bombardıman altındayız.” diyen Abdullah, şunları söyledi:

“Rusya'nın yanı sıra İran güçleri ve Lübnan Hizbullahı'nın desteği ile rejim, Bayırbucak bölgesine saldırılarını devam ettiriyor. Allah şahit, gençlerimiz düşmana bir karış toprak vermemek için cephe noktalarında aslanlar gibi çarpışıyor. Rusya uçakları ve gemilerden atılan füzeler, tank, top ve havan atışlarıyla dayanılmaz bir bombardıman var. Kara harekâtının başlamasıyla yaklaşık bir aydır bombardıman arttı ancak son hafta daha da arttı.”.

Son Güncelleme: 22.11.2015 23:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.