09 Eylül 2015 Çarşamba 15:08
Sarı Toz Faciası

Lübnan sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkede dünden beri etkili olan kum fırtınası nedeniyle 2 kadının yaşamını yitirdiği kaydedildi. Hava şartları nedeniyle boğulma tehlikesi ve nefes darlığı yaşayan 750 kişi olduğu ifade edildi.

Bunun yanı sıra üst düzey Sağlık Bakanlığı kaynakları ise Akkar kentindeki Akrum bölgesinde Suriyeli bir sığınmacının hayatını kaybettiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı'ndan yayımlanan başka bir açıklamada ise temel sağlık hizmetleri ve veremle savaş birimi, devlet hastaneleri ve bazı özel hastaneler ile Kızılay Örgütü'nün hava koşulları nedeniyle alarm durumuna geçtiği kaydedildi.

Açıklamada, kronik hastalığı ve alerjisi olanların, yaşlıların, çocukların ve hamilelerin evlerinden çıkmamaları, dışarı çıkmak zorunda kalmaları halinde ise maske kullanmaları istendi.

Mevsim normalleri üstündeki sıcak havanın ve Irak'tan gelen kum fırtınasının birkaç gün daha devam edeceği, bunun yanında hava koşullarının yangın çıkmasını kolaylaştıracağı bildirildi. Yarın (9 Eylül) akşamdan itibaren kum fırtınasının Beyrut sahillerine çekileceği, Beka kentinde ise perşembe gününe kadar süreceği ifade edildi.

Son Güncelleme: 09.09.2015 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.