18 Eylül 2018 Salı 15:42
Uçak Düşürme Krizi Büyüyor! İsrail'den Rusya'ya Yanıt!

Suriye'nin Lazkiye kentine dün gece hava ve füze saldırıları düzenlenirken, Akdeniz'de Rus İl-20 uçağının vurulup düşmesi ve 15 Rus askerine mezar olmasıyla birlikte İsrail-Rusya gerilimi yaşanıyor. Moskova'nın Rus uçağını çatışma alanına çekip Suriye hava savunma sistemleri tarafından vurulmasını sağlamakla suçladığı İsrail ordusundan yanıt geldi. İsrail, "Suçlu İran, Hizbullah ve Esad'dır" dedi.

''ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ, SORUMLUSU İRAN, ESAD VE HİZBULLAH'TIR''

''Suriye uçaksavarlarının ateşi sonucu düşen Rus uçağındaki askerler için üzüntü'' ifade eden İsrail ordusu (IDF), ''İsrail bu olaydan tümüyle Esad rejimini sorumlu tutuyor.'' diyerek ekledi: ''Aynı zamanda İran ve Hizbullah terör örgütünü de sorumlu tutuyor.''

ÇATIŞMAZLIK SİSTEMİ

İki ülke liderlerinin mutabık kaldıkları üzere IDF ile Rus ordusu arasında bir çatışmasızlık sistemi bulunduğunu, son yıllarda pek çok kez işe yarayan sistemin dün gece de kullanımda olduğunu ifade edildi.

''RUS UÇAĞI OPERASYON ALANINDA BULUNMUYORDU''

Ön soruşturmaya göre ''İsabetsiz Suriye uçaksavarlarının karadan havaya füzelerle Rus uçağını vurup düşürdüklerini'' kaydeden IDF, şu iddialarda bulundu:

''Suriye ordusu Rus uçağını vuran füzeleri ateşlediğinde İsrail savaş uçakları zaten İsrail hava sahasında bulunmaktaydı. Lazkiye'deki hedefe hava saldırısı sırasında, daha sonra vurulacak olan Rus uçağı operasyon alanında bulunmuyordu. Suriye uçaksavar bataryaları ayrım gözetmeksizin ateş açtığında, bizim anladığımız kadarıyla, havada Rus uçağı olmadığını garantiye alma zahmetine girmedi.''

İSRAİL, RUSYA İLE BİLGİ PAYLAŞACAK

IDF, ''İsrail, olayı gözden geçirmesi ve soruşturmadaki olguları teyit etmesi için ilgili enformasyonun tümünü Rus hükümetiyle paylaşacak.'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.