29 Ağustos 2015 Cumartesi 15:20
Dershanesiz dönemin Doğa formulü

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dershaneleri dönüştürme kararının ardından özel okullar da kendine özgü sınavlara hazırlık programları geliştirmeye başladı. Doğa Okulları dershanesiz döneme de iddialı girmek için kolları sıvadı. Kurumda hafta başından itibaren okullar açılana kadar 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerine toplam 90 saat etüt verilecek. Doğa Okulları CEO'su Bünyamin Çelikten "6 gün ekstra etütlü bir üniversite hazırlık sistemimiz var. Toplam bin saat ders vereceğiz. Öğrencilerimizin kesinlikle dershane ihtiyacı olmayacak" dedi. Çelikten, Türk eğitim sistemindeki gelişmeleri de SABAH'a değerlendirdi. 

 Dönüşüme nasıl hazırlandınız? 
Sınavlara hazırlık konusunda çok iddialıyız. 35 yıllık dershane deneyimi olan bir ekiple çalışıyoruz. Haftada 6 gün ekstra etütlerimiz olacak. Geliştirdiğimiz dijital asistan ve online ödev yazılımlarımız var. Dijital asistan öğrencinin eksiklerini belirleyip bu yönde bir çalışma planı yapıyor. 

 Öğretmenleriniz bu uygulamalara yeterince hâkim mi? 
Bilgiyi veren değil, nasıl kullanılacağını öğreten bir kurumuz. Dolayısıyla en başta öğretmenlerimizin bu konuda donanımlı olması gerek. BUYAM işbirliği ile yürütülen projeyle öğretmenlerin hem akademik hem de bireysel gelişimi sağlanacak. 3 yıl sürecek proje kapsamında 700'den fazla sınıf öğretmeni, toplam 20 gün ve 140 saatlik eğitim çalışmasına katılacak. 

DÖNÜŞÜM MİLAT OLDU 

 Özellikle son 1 yılda eğitim sisteminde hızlı değişimler oldu. Sizce en önemli gelişme hangisiydi? 
Özel okul sektörü toplam büyüklüğü cirosal olarak 2011'de 10 milyar TL civarındaydı. Bu yıl öğrenci sayısının artmasıyla birlikte 13-14 milyar TL'yi bulacaktır. MEB'in 2023 hedefi özel okulculuk oranını yüzde 15'lere çıkarmak. Bu hedefe ulaşma yolunda atılan önemli adımlardan biri dershanelerin dönüşümü oldu. 

 Sektör bu gelişmeden nasıl etkilenecek? 
Hem okul ve öğrenci sayısının, hem de pazardaki rekabetin ciddi biçimde değişmesi bekleniyor. Yıllık yüzde 10-15 bandında olan bir pazarın doğal büyüme hızı, dershanelerin etkisiyle bu yıla özgü olarak yüzde 35-40 bandına bir sıçrama yapabilir. Özel okulculuk sektörü çok daha iyi yerlere gidecek. 

ŞİMŞEK: DÜNYA MARKASI OLDUK

Beykoz Kampusu'nda gerçekleştirdiğimiz görüşmeye Doğa Okulları'nın Kurucusu Fethi Şimşek de katıldı. Doğa Okulları'nın geliştiridiği çeşitli eğitim modelleriyle artık bir dünya markası haline geldiklerini anlatan Şimşek "Doğa Konseptli Eğitim ve t-MBA birçok ülkede uygulanmaya başladı. Biz global marka olarak yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz dünyada ilk 3 eğitim markası arasına girebilmek" dedi. Özellikle t-MBA modelinin Doğa Okulları'nı dünyada ön plana çıkardığını anlatan Şimşek "Gelecekte lider olmak istiyorsanız sadece iyi bir üniversitede okumak artık yeterli değil. Sizi hayata çok yönlü hazırlayan, algılarınızı açan bir lise eğitimi almak zorundasınız. İşte t-MBA eğitim sistemi bunu veriyor. O kadar başarılı oldu ki bu eğitim modelimiz bugün ABD'den Rusya'ya, Azerbaycan'dan Brezilya'ya birçok ülkede bin 300 okulda uygulanıyor" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 29.08.2015 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.