24 Nisan 2015 Cuma 20:16
İçerdeki çocuklara anaokulu

Türkiye genelindeki 8 kadın ceza infaz kurumundaki çocuklar için dışardakileri aratmayacak eğitim alanları kurulacak. Anneleri hükümlü olduğu için parmaklıklar arasında yaşamak zorunda kalan 0-6 yaş arası çocukların oyun ve eğitim imkanlarının iyileştirilmesi için "İçerde çocuk var" adıyla bir sosyal proje başlatıldı. Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı öncülüğünde yürütülen projeyle cezaevlerinde anaokulları açılacak. Projenin ilk adımı Adalet Bakanlığı işbirliğiyle İstanbul Bakırköy Kadın İnfaz Kurumu'nda atıldı. 

YEŞİL ALAN YARATILACAK 
Projeyle,cezaevi çocuklarına hem öğrenebilecekleri hem de eğlenebilecekleri eksiksiz bir anaokulu ortamı oluşturulması hedefleniyor. Yeşil alanlar yaratılarak çocukların doğayla tanışmalarını sağlanacak. Dış mekan oyun alanaı kurularak cezaevi içinde özgür bir yaşam alanı oluşturulacak. Ayrıca çocukların gelişimlerine uygun yemek hazırlanabilecek mutfak inşa edilecek. 

470 KADININ ÇOCUĞU VAR 
Türkiye'deki 8 kadın ceza infaz kurumunda yaklaşık 5 bin kadın mahkum var. Bunlardan 470'i 0-6 yaş arası çocuklarını kendi yatağında yatırarak cezaevinde büyütüyor. Örneğin, İstanbul Bakırköy Kadın Cezaevi'nde mahkum anneleriyle cezaevinde yaşayan 0-6 yaş arası 55 çocuk var. Koğuşlar kalabalık olmasın diye her koğuşa sadece bir çocuğun konulduğu cezaevi çocuklarının oyuncakları ve kendi yaşıtı oyun arkadaşları yok. Proje ile cezaevi çocukları okul ve oyuncağın yanısıra oyun arkadaşlarına da kavuşacaklar. 

Son Güncelleme: 24.04.2015 20:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.