12 Eylül 2015 Cumartesi 09:43
Özel okullar şehit çocuklarını ücretsiz okutacak

ÖDER Başkan Yardımcısı Metin Özer, “Biz şehit çocuklarımıza bu imkânı her zaman tanıyoruz. Kanun, yüzde 3 kontenjan sınırlaması getiriyor. Bunun içinde gazi çocuklarıyla yetimler ve fakir aile çocukları da var. Aldığımız kararla tüm şehit çocuklarına zaman ve yer sınırlaması olmaksızın okullarımızın kapısını açtık” dedi.

Habertürk'ün haberine göre derneğe üye okulların şehit çocuklarını hiçbir zaman geri çevirmediklerine dikkat çeken Özer, “Bazı şehit ailelerimiz bu imkânı bilmiyor. Şehit çocukları, yaşadıkları travmalar nedeniyle daha hassas oluyor. Özel okullarda, öğretmenlerin yakından ilgilenebileceği, rehber öğretmenlerin destek olabileceği bir ortamda eğitim görmelerini istiyoruz. Onlar bize babalarının emaneti. Onlara gözümüz gibi bakmak borcumuzdur” diye konuştu.

Son Güncelleme: 12.09.2015 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.