10 Eylül 2015 Perşembe 17:57
20. Yılını Kutlayan Playstation'ın İlk Versiyondan Bugüne Evrimi

Geçtiğimiz yıllar içinde küresel büyümesi ile oyun endüstrisinin de en büyük isimlerinden biri haline gelen firma, Playstation 4’ün tüm kürede artan kullanıcıları ve 2013 yılından bu yana 24.77 milyona ulaşan satış adedi ile mücadele ettiği zor kulvarda rakiplerine de fark atıyor.

Yeni nesil konsol olarak tanıtılan diğer cihazlardan çok daha fazla satan Playstation, Xbox One’ın 13.57 milyon ve Nintendo Wii U’nın 10.7 milyonluk satışını ciddi bir farkla geride bırakarak bu Eylül’de de genişlettiği pazarını, artırdığı pazar payı ile kutluyor.

Bu konu ile ilgili röportaj veren ve 1998 yılından beri Playstation için Donanım Pazarlama Departmanın’da çalışan şu anki Pazarlama Müdürü John Keller, öncelikle Amerika ve Avrupa piyasasının çok daha farklı olduğunu ve Japon oyun geleneğini takip eden Playstation için bu yeni kitleye ulaşmanın başlangıçta zorlu olduğunu söylerken şu an %75 pazar payını elinde bulunduran konsolun kitlenin isteklerine cevap verebilmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle Playstation 4’ü tasarlarken Amerika’daki oyuncuların taleplerini dinlediklerini dile getiren Keller; Avrupa, Japonya ve Amerika’daki kullanıcıların isteklerini ve alışkanlıklarını harmanlayarak bu ürünü ortaya koyduklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 10.09.2015 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.