11 Ekim 2013 Cuma 00:00
40 bin engelli vatandaşa kamu yolu
Kamudaki boş özürlü kadrolar için yeni dönemde 'Özürlü Memur Seçme Sınavı' ile yerleştirme yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre 40 bin özürlü kontenjanı KPSS gibi merkezi olarak yapılacak.

 

 

Yeni dönemde ilk defa yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı'ndan (ÖMSS) alınan puan aynı KPSS'deki gibi iki yıl geçerli olacak.

Mevcut yönetmeliğe göre kamu kurumları çalıştırdıkları memur sayısının yüzde 3'ü oranında memur çalıştırmak zorunda ancak, mevzuattan dolayı kurumlar bu zorunluluğu yerine getiremiyordu. Yeni sınav yönetmeliğiyle birlikte artık özürlü kadroları doldurulabilecek.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılacak olan ÖMSS'de ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyindeki özürlüler, merkezî sınav sonuçlarına göre yerleştirilecek. Sınavın yapılacağı yeri ve zamanı Devlet Personel Başkanlığı belirleyecek ve ilan edecek.

Sorular da özür gruplarına göre ayrı ayrı hazırlanacak. Sınav sonrası kamu kurumlarının açtığı kadrolara yerleştirmeler Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılacak. Özürlü öğretmen atamaları ise ÖMSS sonuçlarına göre Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak.

ÖMSS'den aldığı puan ile herhangi bir kadroya yerleştirilen aday, iki yıl geçmeden başka bir kadroya geçiş yapamayacak. Bununla birlikte merkezi sınavı kazanan adaylar başka bir sınav veya mülakata girmeden kadrolara doğrudan yerleştirilecek.

Bu arada kamu kurumlarındaki özürlü personel bilgileri her yıl mayıs ayının son günü Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurulacak.

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.